Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Pas op de plaats met verhuisplan supermarkt

Maatschap Blijvend Goed, ontwikkelaar van het nieuwe woon-winkelcomplex aan de Dorpstienden in Ouddorp, zal wachten met de nieuwbouw totdat de Raad van State later dit jaar een einduitspraak over de bezwaren heeft gedaan.

Om die reden ziet de Raad van State geen reden om het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning te blokkeren, blijkt uit een spoeduitspraak van het rechtscollege. Eerder deze week vroeg Kabegro BV, de huidige verhuurder van het Albert Heijnpand aan het Molenblok, om een schorsing van het bestemmingsplan Dorpstienden en de bijbehorende omgevingsvergunning. Het plan en de vergunning maken de bouw van een nieuwe grotere AH met parkeergarage en 18 woningen mogelijk aan de Dorpstienden.

Kabegro vreest met een onverhuurbaar supermarktgebouw te blijven zitten als AH eruit is. Volgens het verhuurbedrijf is er in Ouddorp geen ruimte meer voor nog een supermarkt als AH een winkel met een winkelvloeroppervlak van 1200 m2 opent. Verder vreest de bezwaarmaker een parkeerchaos op en rond het plein bij de AH. De Raad van State zal later dit jaar dieper ingaan op alle bezwaren en tot de einduitspraak zal Maatschap Blijvend Goed op de handen blijven zitten. Wordt vervolgd.