Nu op de radio: Archipel Love Songs

Permanente dierenambulance op Goeree-Overflakkee

Met ingang van maandag 23 april 2012 is er op het eiland Goeree-Overflakkee permanent een dierenambulance gestationeerd. De stichting Dierenambulances Zuid-Holland Zuid, onderdeel van Dierenbescherming Rijnmond heeft hiervoor een van haar volledig ingerichte dierenambulances ter beschikking gesteld.

Aanleiding daartoe waren zorgen geuit door de bewoners en de gemeenten over de relatief grote afstand die de dierenambulance moest afleggen om vanuit Spijkenisse naar een van de gemeenten op Goeree-Overflakkee te rijden.

Op het eiland zijn ruim 20 vrijwilligers gerekruteerd die om toerbeurt gaan zorgen dat deze wagen bemenst is. Zij hebben allemaal de basisbeginselen van dieren-E.H.B.O. geleerd en een rijtest afgelegd zodat zo goed voorbereid van start kunnen gaan om in nood verkerende dieren de helpende hand te bieden.

De dierenambulance wordt aangestuurd door de meldkamer van het Centraal Meldpunt Dieren die 24/7 operationeel is en bereikbaar is via het dierennoodhulpnummer: 0900 - 112 0000 (€ 0,15 cpm). U kunt de hulp inroepen van de dierenambulance voor het vervoer van gezonde, gevonden, gewonde en/of aangereden huisdieren. De vijf dierenartspraktijken op het eiland zijn geïnformeerd en men rekent op een goede samenwerking.

Voor de opvang van de zwervend aangetroffen dieren, zonder eigenaar, wordt op het eiland een zogenaamde vooropvang gerealiseerd waar 2x24-uur de gevonden dieren kunnen verblijven waarna ze, als ze niet zijn opgehaald door de eigenaar, worden overgebracht naar het Streekdierentehuis in Spijkenisse.

De dierenambulance is geheel afhankelijk van vrijwilligers, giften en donateurs. Vrijwilligers kunnen zich per direct aanmelden door naar de site www.dazhz.nl te gaan en onder het kopje 'vacatures' wijst de aanmelding zichzelf. Giften zijn welkom op rekeningnummer 80.67.04.683 ten name van: Dierenambulances Zuid-Holland Zuid en donateurs kunnen zich aanmelden bij de meldkamer.

Algemeen directeur Rinus Hitzert is verheugd over het feit dat een permanente dierenambulance op Goeree-Overflakkee een feit is en wenst de vrijwilligers veel succes met de hulp aan de in nood verkerende dieren.