Nu op de radio: Jouw Weekendstem!

Plannen uitbreiding RTM-museum Ouddorp

Het RTM-museum in Ouddorp wil graag uitbreiden. Het museum aan de Brouwersdam tussen Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland ontwikkelde samen met TBO-Architecten een uitbreidingsplan. Het RTM-museum hoopt een geheel nieuw gebouw naast de bestaande loods te realiseren, maar heeft daar uiteraard toestemming van de gemeente voor nodig.

Daarom presenteerde het museum onlangs haar uitbreidingsplannen aan de gemeente Goedereede. De gemeente Goedereede ontving de plannen met veel enthousiasme. De gemeente brengt de plannen dan ook graag in procedure.

Volgens de gemeente Goedereede biedt een dergelijke uitbreiding kansen voor het toerisme. De uitbreidingsplannen zouden de samenhang tussen toerisme en het verblijven in de gemeente versterken. De plannen worden als een aanvulling op slechtweer-voorzieningen binnen de gemeente gezien.

Het RTM-museum is een officieel erkend museum met een remise op de Brouwersdam. Een team van vrijwilligers houdt het museum operationeel. Het RTM-museum bezit een unieke verzameling stoom- en dieseltrams, personenrijtuigen en goederenwagens. Deze waren van omstreeks 1900 tot 1966 in dienst op de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Bezoekers kunnen in het museum veel te weten komen over de geschiedenis van het vervoer in de streek. Het publiek uit binnen- en buitenland kan zelfs een rit maken met de tram. Het RTM-museum wil graag uitbreiden om de bezoekers van jong tot oud beter te kunnen ontvangen. Ook om de vele waardevolle zaken verantwoord te kunnen presenteren is het noodzakelijk dat er een extra museumgebouw komt.

Meer informatie over het RTM-museum is te vinden op www.rtm-ouddorp.nl.