Nu op de radio: Archipel Love Songs

Plastic powerlessen op Goeree-Overflakkee

logoisgoIn de maand november 2012 krijgen 32 groepen van basisscholen op Goeree- Overflakkee een les over afval, afvalscheiding en zwerfafval: de zogenaamde plastic powerles. Stichting Milieu Dichterbij verzorgt de lessen in opdracht van het ISGO.

Deze lessen onderstrepen het belang van afvalscheiding in het algemeen en plastic afval in het bijzonder. In een interactieve les leren de leerlingen welke afvalstromen er bestaan en hoe met deze afvalstromen wordt omgegaan wanneer alles goed wordt gescheiden. Op deze manier kan de afvalberg die we in Nederland maken goed worden verwerkt en ook nog nuttig worden besteed. Na de les in de klas gaan de leerlingen naar buiten voor een zwerfafvalopruimactie. Op deze manier dragen de leerlingen actief bij aan een beter milieu.

Op maandag 29 oktober worden de eerste lessen gegeven op de Bosseschool in Middelharnis. De milieu-wethouders op Goeree-Overflakkee bezoeken één van de lessen. Hiermee onderstrepen zij het belang dat het ISGO hecht aan een goede afvalscheiding en -verwerking.