Nu op de radio: Sport Lokaal

Politie arresteert 23ste verdachte brandstichting

logopolitieDe politie van het district De Eilanden heeft maandag 11 januari 2010 een 22-jarige man uit Middelharnis gearresteerd voor brandstichting. Het is inmiddels de 23ste aanhouding in het grote opsporingsonderzoek naar brandstichtingen.

Op 7 mei 2009 werd een grote papiercontainer op de Oosthavendijk in Middelharnis in brand gestoken. De container stond op het terrein van een stichting vlakbij een container met chemisch afval. Onderzoek leidde maandagmiddag tot de aanhouding van de verdachte in zijn woning.

Prioriteit
Het oplossen van brandstichtingen heeft voor de politie een hoge prioriteit. Een team van 12 rechercheurs is fulltime bezig met onderzoek naar de identiteit van mogelijke brandstichters. Sinds eind november heeft het team 23 aanhoudingen verricht. Vier van hen zitten nog steeds vast. De anderen moeten zich op een later moment bij de rechter verantwoorden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Alert
De politie verzoekt alert te zijn en ook kleine (pogingen tot) brandstichtingen te melden. In geval van heterdaad belt u 112. Informatie over brandstichtingen kan gemeld worden via 0900-8844. Anonieme meldingen kunnen gedaan worden via 0800-7000.