Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Politie houdt goederenvervoerscontrole

Foto

In het kader van de verkeersveiligheid is woensdag 3 december 2008 een integrale vervoerscontrole gehouden op de N57 Brouwersdam. Deze beroepsgoederenvervoerscontrole is een onderdeel van een landelijk programma om samen te werken bij transportcontroles, in het kader van vernieuwing toezicht met 'nodale-orientatie'.

De controle richt zich op zowel de inzittende van een voertuig, het voertuig zelf en de lading. De controles zijn in het belang van de verkeersveiligheid en een eerlijke concurrentie.

Hierbij werkte politie Rotterdam-Rijnmond samen met de korpsen Zuid-Holland-Zuid en Zeeland, de KLPD, de Douane, de Belastingdienst, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de Provincie Zuid-Holland, het Intergemeentelijke Samenwerkingsverband Goeree-Overflakkee (ISGO), het ministerie van VROM, de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat en Rijkswaterstaat.

In totaal werden 45 transporten gecontroleerd, waarvan 6 afvaltransporten. Tevens werden 840 kentekens gescand. Tijdens de controle werden 12 overtredingen geconstateerd voor onder andere het ontbreken van een markeringsbord, een overschrijding van de lengte, overbelading, te veel verlichting en losliggende lading. In totaal werd een bedrag van 21.700 euro gevorderd.