Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Politie houdt man aan voor inbraak fietsenwinkel

logopolitieDe politie heeft in Schiedam een man aangehouden die wordt verdacht van diefstal en inbraak. In de laadruimte van zijn voertuig trof de politie fietsen aan, die eerder buit waren gemaakt bij een inbraak in een fietsenwinkel in Dirksland.

Agenten zagen dinsdagavond 28 februari 2012 een busje slingerend op de Rijksweg in Schiedam rijden. Bij controle bleek dat het voertuig als gestolen stond geregistreerd. Ze gaven de bestuurder een stopteken. De bestuurder stopte, maar ging er vervolgens te voet vandoor.

Na een korte achtervolging kon de 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats alsnog worden aangehouden. In de laadruimte van het busje werd een aantal fietsen gevonden. De fietsen waren de nacht daarvoor gestolen bij een fietsenwinkel in Dirksland. De eigenaar van de winkel verklaarde dat hij de inbraak rond half vier ontdekte. Vermoedelijk werd de schuifdeur opengebroken en zijn daarna de fietsen weggenomen. Ook constateerde de eigenaar dat een kassalade uit de kassa ontbrak

De 26-jarige verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Bij zijn fouillering werd een geldbedrag aangetroffen, dat vermoedelijk ook buit is gemaakt tijdens de inbraak.