Nu op de radio: Archipel bij nacht

Politie neemt illegaal vuurwerk in beslag

logopolitieOp zaterdagmiddag 27 november 2010 heeft de politie drie verdachten van 22 jaar uit Ouddorp, 20 jaar uit Melissant en een 18-jarige man uit Goedereede aangehouden. Agenten surveilleerden in Dordrecht-West op de fiets en zagen op de Weizigtweg twee auto's staan met een groepje jongeren er omheen.

Drie van hen maakten zich bekend als degenen die kort daarvoor het vuurwerk in België hadden gekocht. Ze werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden verhoord. De politie heeft inmiddels uitgebreid onderzoek gedaan naar het vuurwerk. Het betreft ruim 50 kilo aan professioneel vuurwerk dat niet gebruikt mag worden door consumenten.

De politie doet een beroep op inwoners van de regio om blijvend melding te maken van handel in illegaal vuurwerk. Maar ook van verdachte situaties, zoals garageboxen die normaal niet gebruikt worden en rond deze tijd ineens veel open staan. Uit de praktijk blijkt dat er soms ineens veel 'verkeer' is rond loodsen of andere opslagruimten waar normaal niemand komt. Maak hiervan en van opgeslagen illegaal vuurwerk in een woning altijd melding. Als dit tot ontploffing komt, zijn de gevolgen niet te overzien. Via het algemene nummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 kan al deze informatie bij de politie worden doorgegeven.