Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Politie zoekt getuigen ongeval Langeweg

logopolitieDe recherche van district De Eilanden van de politie Rotterdam-Rijnmond is op zoek naar getuigen van een (vermoedelijk) eenzijdig ongeval op vrijdagavond 22 oktober 2010, tussen 22:30 en 23:15 uur op de Langeweg bij Ooltgensplaat.

Die avond reed een grijze Peugeot op de Langeweg in de richting van Ooltgensplaat. Tussen de Bosweg en de Veenweg belandde de Peugeot door nog onbekende oorzaak in de bosschages tegen een boom, aan de overkant van de weg. De bestuurder (een 23-jarige jongeman) heeft het voertuig achtergelaten en is naar zijn woning in Ooltgensplaat gegaan.

Later op de avond is hij daar weer vertrokken, met een andere auto. Met die auto raakte hij op de N59 bij Den Bommel betrokken bij een ongeval waarbij drie mannen om het leven kwamen, en een vierde zeer ernstig gewond raakte.

Uit onderzoek is gebleken dat op de Langeweg vermoedelijk twee voertuigen achter de grijze Peugeot hebben gereden. De politie is op zoek naar de bestuurders en inzittenden van deze voertuigen.

De politie zoekt verder:
- andere mensen die op 22 oktober 2010 tussen 22:30 uur en 23:15 uur getuige zijn geweest van het ongeval op de Langeweg;
- getuigen die informatie hebben over de toedracht van dit ongeval op de Langeweg;
- getuigen die meer kunnen vertellen over hoe de bestuurder van de auto in het ongeveer 1,5 kilometer verderop gelegen Ooltgensplaat is gekomen;
- getuigen die meer kunnen vertellen over het ongeval op de N59 en nog niet als getuigen gehoord zijn door de politie.

Heeft u meer informatie over deze ongevallen, neemt u dan contact op met de recherche van District De Eilanden. Het rechercheteam is bereikbaar via 0900-8844 Vertelt u liever anoniem uw verhaal, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.