Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Politie zoekt getuigen scheepsbrand Stellendam

Foto behorende bij Politie zoekt getuigen scheepsbrand Stellendam
Foto behorende bij Politie zoekt getuigen scheepsbrand Stellendam
Foto behorende bij Politie zoekt getuigen scheepsbrand Stellendam

In de nacht van zondag 7 op maandag 8 oktober 2012 heeft een brand gewoed op een schip in de Deltahaven in Stellendam. Het schip brandde hierdoor volledig uit. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting en heeft een onderzoek ingesteld. Het sportvisvaartuig, genaamd Mijntje Yvonne, lag afgemeerd in de Deltahaven toen de brand op maandag rond 01:10 uur ontstond.

De schade wordt geschat rond de 350.000 euro.

Onderzoek
De politie heeft op het schip onderzoek gedaan en hierbij meerdere jerrycans gevonden. Een van deze jerrycans had een inhoud van 25 liter en was voorzien van het opschrift "Wasbenzine Naphte 100/140" en het merk "Bleko". Op veiliggestelde camerabeelden is te zien dat op diezelfde nacht, zo'n 10 tot 15 minuten voor het uitbreken van de brand, twee onbekende mannen het jachthaventerrein op kwamen en dat zij enkele jerrycans bij zich hadden. Deze mannen hebben het volgende signalement:

Verdachte 1: Vermoedelijk een man met een fors postuur en een buikje en is ongeveer 175 cm lang. Hij droeg donkere kleding, een bivakmuts en donkere schoenen.

Verdachte 2: Vermoedelijk een man met een smal postuur en ongeveer 185 cm lang. Hij droeg donkere kleding, een bivakmuts met grote opening rond de ogen en donkerkleurige schoenen met lichte tinten en lichte veters.

Getuigen
De politie op zoek is naar getuigen. Kent of herkent u de mannen? Herkent u de jerrycans of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 en vraag naar de afdeling Opsporing van de Zeehavenpolitie. Het referentienummer voor dit onderzoek is 2012497511. Blijft u liever anoniem dan kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto1: getuige 1
Foto 2: getuige 2
Foto 3: jerrycan