Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Politieberichten donderdag 13 juni 2013

logopolitieOp de Geldersedijk in Dirksland is woensdag 12 juni 2013 een snelheidscontrole gehouden door bureau verkeershandhaving. De controle was van 11:00 uur tot 11:30 uur. Er waren 47 passanten waarvan er een automobilist 123 km/uur reed. Totaal 9 overtredingen geconstateerd.

Op de Plaatweg een controle tussen 07:10 uur en 09:15 uur. Er waren 423 passanten waarbij 90 overtredingen werden geconstateerd. Ook daar werd een maximum snelheid gemeten van 123 km/uur.

Op verschillende basisscholen is de politie voorlichting gestart voor de groepen 8 die doorstromen naar het voortgezet onderwijs. De voorlichting richt zich voornamelijk op gevaren met betrekking tot het stelen en/of roven van mobiele communicatie middelen zoals mobiele telefoons etc. Inmiddels zijn verschillende scholen bezocht en met andere scholen afspraken gemaakt.

In Oude- en Nieuwe-Tonge zijn woensdagmiddagmiddag preventie acties gehouden. Studenten van de opleiding beveiliging van het Albeda collega in Oude-Tonge gingen samen met buurtpreventieleden en de politie de woonwijken in. Hierbij werd de check-list 'Veilig wonen' en 'Ziet u iets verdachts?' huis aan huis bezorgd. Na een instructie van de politie keken de studenten ook kritisch naar de 'insluip' en diefstal mogelijkheden op hun route. Hierbij werden zogenaamde 'witte voetjes' van de politie achtergelaten in openstaande garages, bij openstaande ramen en keukendeuren en op niet afgesloten fietsen.

Maandag 10 juni 2013 tussen 07:30 uur en 20:15 uur is er vanuit het fietsenrek bij de bushalte aan Schaapsweg een fiets gestolen. Het gaat om een damesfiets, merk Gazelle, type Chamonix Plus, kleur grijs. Mogelijk zijn er getuigen en/of meer fietsen gestolen. De politie hoort graag uw bericht.