Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Politieberichten Goeree-Overflakkee

logopolitieOp zaterdag 28 september 2013 omstreeks 14:10 uur hebben mensen naar de 112 meldkamer gebeld omdat er een omgeslagen catamaran op het Grevelingenmeer dreef. Bij onderzoek bleek dat de catamaran lekgeslagen was en de romp volgelopen was met water. Boten van de KNRM sleepten de kapotte boot naar de club bij de Punt. Er waren geen gewonden.

Omstreeks 11:15 uur werd een 44-jarige man aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. De diefstal vond plaats in een supermarkt in Herkingen. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het bureau van politie in Spijkenisse. Daar werd hij vastgehouden totdat de aangeboden transactie werd betaald.

Omstreeks 23:30 uur zagen oplettende inwoners van Den Bommel, waaronder leden van de buurtpreventie, verdachte jongeren in de achtertuinen van woningen aan de Willen Alexanderstraat. Samen met de politie werd een onderzoek ingesteld waarbij verder niets verkeerds werd aangetroffen. De jongeren waren inmiddels gevlucht via de schuttingen van de tuinen.

De eigenaar van een bedrijf uit Achthuizen heeft aangifte gedaan van fraude. Onbekenden hebben geprobeerd op naam van het bedrijf een contract af te sluiten voor vijf mobiele telefoons. Het adres van het bedrijf was hierbij gewijzigd naar een adres in een andere plaats. De aangifte wordt voor verder onderzoek doorgestuurd naar de politie in die plaats.

Zondagmiddag 29 september 2013 omstreeks 13:23 uur raakte op de Brouwersdam een kitesurfer behoorlijk gewond tijdens het uitoefenen van zijn sport. De 48-jarige man had waarschijnlijk een sleutelbeen gebroken en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Dirksland voor verder onderzoek.