Nu op de radio: Archipel bij nacht

Politieberichten maandag 23 juli 2012

logopolitieNaar aanleiding van een melding van de kustwacht werd door de politie proces-verbaal opgemaakt tegen de bestuurder van een snelle motorboot die met de inzittenden van de boot op bezoek was geweest op de ‘zeehondenplaat' voor de kust. Dit is verboden gebied in de Voordelta in de Noordzee.

Vrijdagvond 20 juli werd ter hoogte van het Kruidvat in Middelharnis een mountainbike gestolen van het merk CUBE, type ANALOG, Kleur ZWART met als bijzonderheden: versnellingskapje zit er niet meer op. De politie zoekt getuigen.

Zondagochtend 22 juli omstreeks 02:45 uur werd er een zijruit van een Arriva-bus ingegooid met behulp van een bierflesje. Net voordat de bus aankwam bij het busstation in Stellendam hoorde de chauffeur een harde klap en bleek een zijruit van de bus ingegooid te zijn. Arriva en de politie roepen getuigen op die gezien hebben wie dit deed om zich te melden.

Zondagochtend 22 juli was de rijbaan van de rotonde N215 - Langeweg bij Middelharnis glad door een oliespoor van circa 200 meter. De wegbeheerder (de provincie) kwam met een reinigingsvoertuig ter plaatse. Het verkeer werd omgeleid. Omstreeks 10:30 uur was het wegdek weer schoon.

Op verschillende momenten in het weekeinde werden alcohol steekproeven gehouden bij bestuurders van auto's. Een 22 jarige bestuurder blies 150 ug/l terwijl 85 ug/l is toegestaan als beginnend bestuurder. Een andere bestuurder blies op 22 juli omstreeks 04:00 uur 375 ug/l.