Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Positief advies jeugdhonk aan gemeenteraad Goedereede

Tijdens de maandelijkse commissievergadering publiekzaken op 4 december 2008 presenteerden de drie jongste raadsleden van de gemeente Goedereede een voorstel. Dit voorstel ging over een jeugdhonk in Ouddorp en is een vervolg op het jongerendebat dat de gemeente eerder dit jaar organiseerde.

De raadscommissie vond het een goed voorstel en gaf dan ook een positief advies aan de gemeenteraad. De gemeenteraad bespreekt de plannen voor het jeugdhonk in de raadsvergadering van 18 december 2008.

Tijdens de commissievergadering greep een groep jongeren uit de gemeente Goedereede de gelegenheid aan om een petitie aan te bieden. In de petitie vragen zij om een 'eigen plek'. Een aantal van deze jongeren liet tijdens het jongerendebat van 10 oktober 2008 al weten dat zij graag een eigen ontmoetingsplek willen. Regelmatig krijgen zij boetes voor het rondhangen bij de bushalte in Ouddorp. De jongeren willen graag een soort huisje, container of afdakje waar ze 's avonds gezellig bij elkaar kunnen staan. De jongeren gaven tijdens het debat aan zelf ook de handen uit de mouwen te willen steken voor de realisatie van een dergelijke plek.

Als vervolgstap op het jongerendebat maakten de drie jongste raadsleden een voorstel voor de gemeenteraad. In het voorstel vragen de drie raadsleden het college om de mogelijkheden van een jeugdhonk in Ouddorp te onderzoeken. Dit moet uiteraard in nauwe samenspraak en samenwerking met de jongeren gebeuren. Ook vragen de partijleden het college om te onderzoeken of de wens bestaat om in elke woonkern van de gemeente een jeugdhonk te realiseren. De commissie publiekzaken reageerde positief op dit voorstel. Op donderdag 18 december 2008 bespreekt de gemeenteraad het voorstel in de raadsvergadering.