Nu op de radio: Archipel bij nacht

Preventie verlichtingscontrole gehouden

logopolitieFietsers die zonder verlichting rijden zorgen regelmatig voor gevaarlijke verkeerssituaties. Zij zijn in de donkere ochtend en avonduren niet goed zichtbaar voor andere weggebruikers.

Politieagenten van district de Eilanden hielden woensdagochtend 26 november 2008 tussen 7:15 en 8:30 uur een controle op verschillende locaties in Middelharnis om hen hiervan bewust te maken. Hierbij werd samengewerkt met ISGO. Het ISGO heeft ook verlichtingssetjes uitgedeeld.

De controle was gericht op de schoolgaande jeugd. Hen was ruim van te voren aangegeven wanneer de controle plaats zou vinden, zo konden zij hun verlichting op tijd in orde maken en vervolgens veilig over straat gaan. Van de ongeveer 150 gecontroleerde scholieren waren er 31 niet goed verlicht. Fietsers die volledig zonder verlichting reden kregen een verlichtingssetje uitgereikt. Dit werd direct op de fiets gemonteerd voor de veiligheid. Naast het verlichtingssetje kregen zij ook een bekeuring uitgereikt. Ook de ouders zijn via een brief op de hoogte gesteld.