Nu op de radio: Archipel bij nacht

Prijsuitreiking Jeugdkaart Goeree-Overflakkee

Foto

De vier 'jeugdwethouders' reikten op dinsdag 29 september 2009 de prijzen uit van de prijsvraag op de website www.jeugdgo.nl. Onder grote belangstelling namen de winnaars hun prijzen in ontvangst. Sinds februari 2009 is de website www.jeugdgo.nl online. Deze site, bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 0 tot 23 jaar en hun ouders, is opgezet rondom de jeugd van Goeree-Overflakkee.

Zo is er informatie te vinden over onder meer vrije tijdsbesteding, hulpverlening, religie, onderwijs en wonen. Kortom, alles waarmee een kind of jongere in aanraking kan komen. Dat er behoefte is aan een website waar al deze informatie is gebundeld, blijkt wel uit het hoge aantal bezoekers. Sinds februari zijn er gemiddeld 600 tot 700 bezoekers per maand.

Lancering
Om de lancering van deze site onder de aandacht te brengen, konden jongeren van 0 tot en met 22 jaar jaar een prijsvraag invullen. Voor de jongste categorie waren het uiteraard de ouders die mee deden. Er waren voornamelijk goede antwoorden onder de vele inzenders. De prijswinnaars zijn vervolgens anoniem gekozen en verdeeld in vier leeftijdscategorieën.

Diekhuus
Dinsdagmiddag 29 september 2009 was het dan zover, de prijswinnaars konden hun prijs in ontvangst nemen in cultureel centrum 't Diekhuus in Middelharnis. Wethouder Petra 't Hoen van de gemeente Oostflakkee leidde de middag in en gaf aan blij te zijn dat de website voorziet in de informatiebehoefte van jongeren en hun ouders. Zij riep de aanwezigen op om regelmatig nog eens een kijkje te nemen op de site. Belangrijk is ook dat de informatie die er te vinden is, actueel is. Hoewel de gemeenten hun best doen om de site up to date te houden, vroeg de wethouder om wijzigingen of opmerkingen vooral door te geven.

Prijzen
Voor iedere categorie waren er verschillende prijzen te winnen. Zo reikte wethouder Petra 't Hoen speelgoed uit aan kinderen uit de jongste categorie tot vier jaar. Wethouder Peter Feller van de gemeente Goedereede mocht een aantal kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar blij maken met onder meer een privé-paardrijles. Wethouder Wim Bruggeman van de gemeente Dirksland mocht de prijswinnaars in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar onder andere sportarrangementen geven van Center Parcs. De winnaars in de categorie 18 tot en met 22 jaar wonnen onder meer een les in kitesurfen en muziekcadeaubonnen. Het was wethouder Philip van den Berg van de gemeente Middelharnis die deze prijzen mocht uitreiken. Na de nodige foto's van trotse ouders en andere belangstellenden konden de winnaars huiswaarts met een cadeau rijker.