Nu op de radio: Archipel bij nacht

Prijsvraag inzameling kunststofverpakkingen

logoisgoHet ISGO en de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee zijn trots op hun inwoners. Het eiland hoort bij de top van Nederland als het gaat om het gescheiden inzamelen van kunststof. En het gaat zeker niet in de verbrandingsoven, zoals velen denken.

Onze kunststofverpakkingen worden bij SITA, aan de Waalhaven in Rotterdam, gesorteerd en daarna afgevoerd voor verdere recycling. SITA heeft hiervoor in 2011 een hele nieuwe sorteerinstallatie in gebruik genomen, op dit moment de enige in heel Nederland.

U maakt nu kans op een rondleiding bij SITA en een blik op deze bijzondere kunststofsorteerinstallatie. U zult met eigen ogen zien hoe uw kunststofverpakkingsafval wordt verwerkt. Daarna krijgt u de gelegenheid om met lokale politici te discussiëren over de toekomst van het afval. Zij willen namelijk graag van u weten hoe u over de inzameling denkt en welke ideeën u hebt voor de toekomst.

Ding mee naar de prijs, door onderstaande vraag te beantwoorden:
Hoeveel kilogram kunststofverpakkingen hebben we in 2011 ingezameld op Goeree-Overflakkee?

Stuur de oplossing onder vermelding van uw naam en adres vóór vrijdag 8 juni 2012 aan:
ISGO, afdeling Reiniging
T.a.v. dhr. E. van Balen-van Franeker
Postbus 313
3240 AH Middelharnis
of via e-mail: e.van.balen@isgo.nl

Uit iedere gemeente wordt een prijswinnaar gekozen. Medewerkers van het ISGO en de vier gemeenten zijn uitgesloten van deelname.