Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Proef met Belbus 538 van Herkingen naar Dirksland

Vanaf maandag 1 februari 2010 tot en met vrijdag 30 april 2010 rijdt er een Arriva belbus van Herkingen naar Dirksland: lijn 538. Vooralsnog gaat dit om een proefperiode.

Proef Belbus 538
In overleg met de gemeente Dirksland en de provincie Zuid-Holland heeft Arriva besloten om gedurende een proefperiode van drie maanden een belbus te laten rijden tussen Dirksland en Herkingen. Na deze proef moet duidelijk zijn of er voldoende vraag is naar deze belbusverbinding. Afhankelijk van het gebruik van de tijdelijke belbusverbinding, bepaalt Arriva of er een permanente belbusverbinding blijft tussen Herkingen en Dirksland.

Reizen met de Belbus: eerst reserveren
De belbus (de ritten met het grijze raster in de dienstregeling) rijdt pas na het maken van een reservering. Dat kan via internet (www.arriva.nl) of via de telefoon (088-0031800, lokaal tarief). Voor een reis met de belbus moet minimaal één uur voor vertrek gereserveerd worden. Als u gereserveerd heeft komt de belbus op de aangegeven tijd bij uw halte. U kunt in- en uitstappen op de belbus in Herkingen bij de haltes aan de Haven en de Molendijk en in Dirksland bij de haltes aan het Schelpenpad en bij het ziekenhuis.

Meer informatie 
Alle inwoners van Herkingen ontvangen eind januari of begin februari een folder, met onder meer informatie over het reserveren van de belbus en de tarieven. Deze flyer is ook te downloaden van de gemeentelijke website, www.dirksland.nl. Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met de Arriva Klantenservice, www.arriva.nl of 0800-0232545 (gratis). Een reisadvies vraagt u op via www.9292ov.nl of 0900-9292 (€0,70 p/min).