Nu op de radio: Archipel Love Songs

Programma Wissel terug bij Radio Flakkee

Enkele jaren geleden stopte bij Radio Flakkee het informatieprogramma 'Wissel'. Regelmatig werd aan de vrijwilligers van Radio Flakkee gevraagd of en wanneer het programma weer terug zou komen omdat er blijkaar een behoefte bestaat aan eilandnieuws op de radio. Een heel nieuw team van presentatoren, technici en redactie heeft het programma nieuw leven ingeblazen.

Maandag 3 maart 2008 ging het vernieuwde 'Wissel' met presentatrice Rietje Barelds van start. Zij presenteert op maandag, dinsdag en vrijdag het programma en op woensdag en donderdag is het Gerard van Rossum die achter de microfoon plaats neemt.

Het programma is iedere werkdag tussen 17:00 en 18:00 uur te beluisteren. 'Wissel heeft een aantal vaste items, zoals op dinsdag het boekennieuws en activiteiten verzorgd door de bibliotheken en de Nederlandse Luister- en Braillebibliotheek. Op woensdag wordt het financiele nieuws verzorgd door een assurantiemedewerker en een hypotheek adviseur, zo mogelijk nog aangevuld met een belastingadviseur, die bij toerbeurt informatie verzorgen. Op donderdag komt het politieke nieuws aan bod en op vrijdag de uitgaanstips.  

De redactie is op zoek naar andere items. Het redactieteam bestaat uit Trudy Blanken, Anneke Ruts, Harriët Rolaf en Teunie de Bruin. U kunt uw persberichten sturen naar flakkee@slof.nl. Dit team van enthousiaste vrijwilligers is op werkdagen tussen 15:00 en 16:30 uur aanwezig in de studio en bereikbaar op 0187-603736.

Verschuivingen in de programmering
Doordat er elke werkdag naar het programma 'Wissel' kan worden geluisterd hebben er enkele programma's plaats moeten maken. Zo zijn onder andere de programma's van Trudy Blanken, 'Cultuurpalet' en het programma van Cees Briek, 'Uit de kunst' verschoven van donderdag naar zondag. Deze programma's zijn respectievelijk te beluisteren van 12:00 tot 14:00 uur en van 14:00 tot 15:00 uur. Kijk voor de actuele programmering van Radio Flakkee op www.slof.nl. Radio Flakkee is te beluisteren via de kabel op 105.3 FM (gemeente Dirksland), 105.9 FM (gemeente Oostflakkee) en via de ether (autoradio) op 107.1 MHz.