Nu op de radio: Archipel bij nacht

Promotie duivensport op Goeree-Overflakkee

Foto

Net als andere sporten doet natuurlijk ook de duivensport aan een stukje promotie. Zo wordt er momenteel een leuke film gemaakt waarin wordt uitgelegd wat de duivensport inhoudt en hoe je een duivencoach wordt. Alle aspecten van het houden van postduiven komen hierbij aan de orde. Het maken van zo'n film kost veel geld, maar gelukkig was De Vogel Assurantiën bereid om als sponsor op te treden.

De film zal binnenkort klaar zijn en zal dan vertoond worden op het kanaal van de concullega van FlakkeeNieuws, op KabelTV.

Nederland vergrijst en de mensen beschikken over steeds meer vrije tijd. Wat ze nodig hebben is een hobby waarbij het niet aankomt op lichamelijke kracht of uithoudingsvermogen van de mens zelf, maar meer op bezig zijn met en contact hebben met anderen. Denk hierbij aan kaarten, bridgen, praatgroepen, fietsen, enz. Voor deze mensen kan ook de duivensport een fijne hobby zijn, waar ze veel vrije tijd in kwijt kunnen. Het mooie aan deze sport is ook dat het een puur individuele sport is met een competitie element.
Ook de jeugd wordt natuurlijk niet vergeten. Zo is het mogelijk om op een basisschool een klein hokje te plaatsen waarbij onder begeleiding van een mentor een aantal duiven kunnen worden gehuisvest. De kinderen kunnen dan helpen bij de verzorging van de duiven en zo spelenderwijs leren wat het betekent om verantwoordelijk voor iets te zijn. Eventueel kan er zelfs een wedstrijd georganiseerd worden om te zien welke duif het snelst naar zijn eigen hokje terug vliegt.

Verder zijn er ook plannen voor een adoptie-competitie op Flakkee. Mensen van buiten de duivensport kunnen hierbij 1 of meer duiven adopteren. Als deze duiven dan meedoen aan een wedstrijd bestaat de mogelijkheid om bij de thuiskomst aanwezig te zijn. 's Avonds wordt in het gebouw van de postduivenvereniging de uitslag bekend gemaakt. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt u geïnformeerd over de gewonnen prijzen. Best spannend! Om dit mogelijk te maken hebben de duivencoaches van Flakkee een bedrag van 1.000 euro beschikbaar gesteld aan de commissie die deze activiteiten gaat organiseren.

Op de foto overhandigt Geert van de Berg de cheque aan Jan Wagner. Ook werden kregen een aantal duivencoaches een aandenken overhandigd aan de eerste prijs die ze afgelopen jaar gewonnen hebben in een wedstrijd tegen alle duiven in Zuid-Holland.