Nu op de radio: Lekker Weekend!

Provincie Zuid-Holland bezoekt gemeente Goedereede

Foto

32 Medewerkers van de Provincie Zuid-Holland bezochten vrijdag 5 september 2008 de gemeente Goedereede vanwege een afdelingsuitje. De medewerkers van de afdeling Economische Zaken bezochten verschillende interessante plekken in de gemeente. Ze wisten zich hier uitstekend te vermaken. De gemeente Goedereede is er erg trots op dat de Provincie juist deze gemeente uitkoos voor hun uitje. De gemeente deed er dan ook alles aan om er een succes van te maken.

De gasten werden 's morgens hartelijk ontvangen op de visafslag in Stellendam. Arend-Jan van der Vlugt, wethouder Economische Zaken van de gemeente Goedereede en Cees Sinke, voorzitter van de Visserijvereniging Zuid-West verwelkomden het gezelschap. Zij gaven de bezoekers vervolgens een uitgebreide rondleiding over het terrein van de visafslag.

Een tour met een cabrioletbus, de zogenaamde Goereebus, bood het gezelschap vervolgens een mooie indruk van de gemeente Goedereede. Tijdens de rit vertelde de wethouder over de economische en toeristische ontwikkelingen in de gemeente. Eindhalte was het RTM-museum. Hier gaf Roel Sparreboom, voorzitter van het RTM-museum, de gasten een uitgebreide rondleiding. Hij sloot af met een ritje met de stoomtram. De gasten werden afgezet bij Bezoekerscentrum de Grevelingen. Hier kregen ze van twee medewerkers van Groenservice Zuid-Holland informatie over het lopende project Zicht op de Grevelingen. Ook was er tijd voor een korte wandeling door het mooie landschap.

Na een dag vol met activiteiten en informatie was het dan eindelijk tijd voor wat ontspanning en aandacht voor de inwendige mens. Het geslaagde afdelingsuitje werd afgesloten met een gezellige barbecue. Vervolgens keerde het gezelschap weer huiswaarts. De organisator van het dagje uit, Patty van der Kleij, kijkt terug op een geslaagde dag: "De gemeente Goedereede liet een goede indruk achter bij ons, we komen gauw weer eens terug."