Nu op de radio: Weekendmix

PvdA onderzoekt knelpunten openbaar vervoer

Naar aanleiding van een klachtenregen over het openbaar vervoer op Goeree-Overflakkee, bezocht Resul Özdemir, Statenlid van de PvdA, in het week 7-2008 het eiland. En hoewel Arriva een grote slag heeft gemaakt in het verbeteren van de kwaliteit van het openbaar vervoer bleken volgens de Statenlid de klachten niet ongegrond.

Zo bleek volgens Özdemir dat de vervanging van de belbussen voor lijnbusjes tussen Herkingen en Dirksland ertoe heeft geleid de tijdsduur van een rit in plaats van 10 minuten, nu bijna een uur is. Een ander knelpunt is de veiligheid van de nieuwe bushalte langs de N215. Het ontbreken van een veilige oversteekplaats levert vooral voor kinderen en ouderen een onwenselijke situatie op. En het feit dat het aantal zitplaatsen in de bussen is teruggebracht van 47 naar 37 plaatsen levert ook veel te volle bussen op tijdens spitsuren.

Voor de PvdA Statenfractie zijn bovengenoemde knelpunten voldoende reden om tijdens de Commissievergadering MKE (Mobiliteit, Kennis en Economie) vragen te stellen aan Gedeputeerde Staten.