Nu op de radio: De late avond

PvdA Oostflakkee bouwt aan één eilandelijke afdeling

Het proces van gemeentelijke samenvoeging vordert gestaag. Eén eilandelijke gemeente zal de politieke verhoudingen doen veranderen. In een nieuwe afdeling gaat de PvdA strijdbaar verder. De PvdA ziet nieuwe mogelijkheden om het sociale gezicht van dit eiland te versterken.

Dit acht zij broodnodig; landelijke bezuinigingen treffen gewone mensen het hardst en door taakverzwaringen van gemeentes met verminderd budget wordt het ook lokaal steeds moeilijker om sociale voorzieningen in stand te houden; het gehandicapten- en ouderenvervoer verschraalt, de sociale werkvoorziening wordt afgebroken. Tientallen huishoudens op Flakkee zijn al aangewezen op de voedselbank. Over de samenvoeging en eilandelijke samenwerking organiseert PvdA-Oostflakkee een ledenvergadering en nodigt iedereen die zich verbonden voelt met het progressieve gedachtengoed mee te praten. Het debat wordt ingeleid door Marjolein de Wit en Gerrit de Vos die vanuit de PvdA-Moerdijk ervaring hebben met gemeentelijke samenvoeging. Het afdelingsbestuur zal de huidige stand van zaken van samenvoeging van de PvdA op Goeree-Overflakkee toelichten.

De bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 23 november 2011. Vanaf 20:00 uur bent u welkom in de Proeverij, Voorstraat 13 te Ooltgensplaat, zie ook www.pvdaofk.nl.