R-net bussen komen naar Goeree-Overflakkee

Foto
De rood-grijze R-net bussen vervangen de huidige Q-liner bussen tussen Rotterdam en Goeree-Overflakkee.

Vanaf half december 2015 gaan de R-net bussen rijden tussen Rotterdam Zuidplein en Dirksland. Om dit mogelijk te maken hebben gedeputeerde Ingrid de Bondt van de provincie Zuid-Holland en wethouder Marnix Trouwborst van de gemeente Goeree-Overflakkee woensdag 8 april de uitvoeringsovereenkomst voor de R-net buslijn Rotterdam Zuidplein - Dirksland getekend. R-net is het kwaliteitskeurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de hele Randstad. Waar je als reiziger ook instapt, je weet waar je op kunt rekenen: betrouwbaar, frequent en comfortabel openbaar vervoer.

De provincie Zuid-Holland past vanaf de zomer een aantal haltes aan in Numansdorp, Oude-Tonge, Nieuwe-Tonge, Sommelsdijk, Middelharnis en Dirksland zodat deze voldoen aan de R-net kwaliteit. Diverse bushokjes worden vervangen door nieuwe R-net bushokjes met R-net meubilair. Daar waar nodig worden bij een aantal haltes extra en gebruikersvriendelijke fietsenstallingen geplaatst. Bij alle haltes komen digitale reisinformatie-panelen. Voor een comfortabele gelijkvloerse instap in de bus en maximale toegankelijkheid worden enkele perrons verhoogd. De werkzaamheden zijn in het najaar afgerond.

De rood-grijze R-net bussen vervangen de huidige Q-liner bussen tussen Rotterdam en Goeree-Overflakkee. De huidige route van de Q-liner en de haltes blijven grotendeels gehandhaafd. De bussen gaan in de ochtendspits negen keer per uur rijden en in de avondspits acht keer per uur, waarbij ze met een regelmatiger frequentie gaan rijden ten opzichte van de huidige situatie.