Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Raadslid Goeree-Overflakkee gearresteerd

De politie heeft in het gemeentehuis van Goeree-Overflakkee raadslid Rob Maliepaard opgepakt. Maliepaard meldde zich met twee steunfractieleden en wilde zonder toestemming inzage in de dossiers over de voormalige gemeente Oostflakkee.

Het raadslid van oppositiepartij Goeree-Overflakkee Samen vormt een eenmansfractie. Maliepaard had bij de afdeling Juridische Zaken vooraf geen toestemming gevraagd om de stukken te mogen inzien. Loco-burgemeester Trouwborst had de drie daarom opgedragen te vertrekken, maar dat weigerden ze. Hen wordt lokaalvredebreuk verweten.

"Het gaat over afspraken die niet naar buiten mogen komen", vertelt hij aan RTV Rijnmond. "Het gaat om zaken die zijn ontstaan in de voormalige gemeente Oostflakkee, over bedrijfsgebouwen die leeg hebben gestaan en ondernemers die kapot zijn gemaakt."

Nadat wethouder Trouwborst hem 'op zeer onbeschofte wijze' het gemeentehuis uit wilde zetten, werden er volgens het raadslid vervolgens vier politiewagens ingezet om hem op verzoek van loco-burgemeester Trouwborst uit het gemeentehuis te laten verwijderen.

Vervolgens zat hij vijf uur vast. "Ik heb dit als zeer negatief ervaren. Je wordt dan met twee politiewagens naar het politiebureau in Spijkenisse gereden, verhoord en vervolgens moet je maar zien dat je weer thuiskomt."

Volgens Maliepaard mag elk raadslid documenten van de gemeente inzien. "Als je op deze manier tegen een raadslid optreedt, dan zit er een luchtje aan."

Bron: RTV Rijnmond