Nu op de radio: Muzikale Hartewensen

Rabobank lanceert lespakket 'Baas Over Eigen Geld'

Op maandag 20 september 2010 is het lespakket 'Baas Over Eigen Geld' (B.O.E.G.) van start gegaan. Het lespakket is door de Rabobank geïnitieerd om jongeren te leren omgaan met geld. Steeds meer jongeren maken schulden omdat zij een goede financiële basiskennis missen.

Onderzoek wijst uit dat kinderen die al vroeg leren omgaan met geld, in hun latere leven veel minder financiële problemen hebben. Het lespakket is voor jongeren van het voortgezet onderwijs. De jongeren maken hun eigen plan om hun doelen te bereiken. 

De Rabobank helpt de jongeren om zelf slimmer om te gaan met geld om hiermee meer te bereiken. Het lespakket geeft tips van experts en jongeren zelf, ze gaan met elkaar in gesprek over hoe slim je een scooter kunt kopen of een vakantie naar Spanje kunt betalen. De Rabobank werkt samen met de jongerenraad, jongerenwerk Goeree-Overflakkee en de lokale regionale scholengemeenschap Goeree-Overflakkee, scholengemeenschap Prins Maurits en de Edudelta school. Voor de jongeren van het basisonderwijs is een lespakket samengesteld 'leren omgaan met geld'. Het pakket is kosteloos en beschikbaar voor alle basisscholen. Kijk voor meer informatie op: www.rabobank.nl/goeree-overflakkee.