Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Recreatieondernemers ontvangen een Green Key

Voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar omgaan met het milieu bestaat een internationaal keurmerk. De Green Key (voorheen Milieubarometer) is hét keurmerk op dit gebied. De Green Key staat garant voor de inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt.

Het is een middel om het milieubewuste karakter van de onderneming te onderstrepen. In Europa zijn op dit moment meer dan 450 bedrijven, verspreidt over tien landen, aangesloten bij het internationale keurmerk.

In mei/juni 2008 werd ook aan enkele recreatieondernemers uit de gemeente Goedereede een Green Key uitgereikt. Uit handen van Gedeputeerde Vrije Tijd van de provincie Zuid-Holland, Martin van Engelshoven-Huls, ontvingen zij hun onderscheiding. De uitreiking bij Camping 't Weergors in Hellevoetsluis was voor de recreatiebedrijven de afsluiting van het NORT Milieuproject Recreatie.

NORT Zuid-Holland ondersteunt individuele ondernemers en richt zich op het begeleiden en opstarten van collectieve projecten. Deze projecten vinden voornamelijk plaats op het gebied van kwaliteit, deskundigheidsbevordering, duurzaamheid en samenwerking.

Tijdens het NORT Milieuproject hebben de afgelopen maanden twintig kampeerbedrijven, groepsaccommodaties, bungalowparken en dagrecreatiebedrijven een traject doorlopen van nulmeting, plan van aanpak, investeren en keuren. Daarnaast zijn de deelnemers bijgeschoold over actuele thema's in duurzame bedrijfsvoering. De bijeenkomst was uiteindelijk ook een ideale gelegenheid om ervaringen en tips uit te wisselen.

De volgende bedrijven in de gemeente Goedereede haalden via NORT Zuid-Holland een Green Key:
  • Landschapcamping De Vlugtheuvel te Stellendam; een gouden Green Key
  • Caravanpark 't Reigersnest te Ouddorp en Recreatiepark De Klepperstee te Ouddorp; beiden een zilveren Green Key
  • Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam te Ouddorp; een bronzen Green Key

De gemeente Goedereede is trots op dit resultaat en heeft haar waardering uitgesproken naar deze vier ondernemers, die op het gebied van milieubewustzijn een voorbeeldfunctie vervullen.