Nu op de radio: Archipel Love Songs

Red Kinderboerderij Oude-Tonge

De organisatie van de kinderboerderij in Oude-Tonge heeft het verontrustende nieuws gekregen dat er flink gekort gaat worden op de subsidie omdat de gemeente fors moet bezuinigen. Concreet betekent dit dat de waarderingssubsidie die ze jaarlijks ontvangen de komende twee jaar flink gekort wordt en in 2017 zelfs dreigt te vervallen. Volgend jaar kunnen dan kosten zoals voer, verzekeringen, water, elektra en onderhoud enzovoort niet meer worden voldaan.

De kinderboerderij heeft een sociale functie binnen de dorpskern Oude-Tonge. Veel kinderen komen er na schooltijd en op de zaterdag helpen om de dieren te verzorgen. Ook is er sinds twee jaar een leuk educatief lesprogramma voor de onderbouw van de basisscholen. Ook mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking kunnen er genieten van de dieren. Hier dreigt allemaal een eind aan te komen, tenzij er een duidelijk statement gemaakt kan worden dat de kinderboerderij niet mag verdwijnen.

Op Dierendag om 11:00 uur wordt er een foto gemaakt met zoveel mogelijk mensen en deze foto wordt dan overhandigd aan de gemeenteraad. Dus als u wilt helpen, kom in grote getale op Dierendag naar de kinderboerderij in Oude-Tonge aan de Eisenhouwerlaan.