Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Reddingboot de Griend twee keer in actie

logoknrmZaterdag 8 november 2008 werd de bemanning van de Griend van KNRM station Ouddorp om 14:35 uur  door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een vaartuig aan de grond bij de SP5 op de Grevelingen. 

Volgens de Kustwachtpost Ouddorp ging het om een kajuitjacht wat in de omgeving van de SP 5 vast zat. Met reddingboot de Griend werd bij windkracht Zuid 6 ter plaatse gegaan. Het fonkelnieuwe jacht Jellyfisch, van 8 meter lengte met twee personen aan boord, werd naar dieper water gesleept. Na inspectie bleek dat het jacht geen schade had, het kon dus op eigen kracht haar weg kon vervolgen.

Diezelfde dag om 16:30 uur, nog in de loods voor het vaar klaar maken van de reddingboot, werd de bemanning gebeld door de Kustwachtpost Ouddorp met de melding dat er in de omgeving van strandpaviljoen de Kous een kite surfer in problemen was. Met reddingboot de Griend en het KHV (Kust Hulpverlening Voertuig) werd naar de Brouwersdam gegaan. De kitesurfer werd uit het water gehaald en aan de wal gebracht.