Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Reddingsbrigade bij speelfilm

Foto

In oktober 2008 zijn in de haven van Ouddorp opnamen gemaakt voor de speelfilm 'De Storm'. Deze film gaat over de watersnoodramp en wordt op verschillende plaatsen op Goeree-Overflakkee en Zeeland opgenomen. Op verzoek van de productiemaatschappij is de reddingsbrigade alle draaidagen op de set aanwezig geweest om bij calamiteiten in te kunnen grijpen. Naar verwachting gaat 'De Storm' in najaar 2009 in première.

Vrijwilliger bij de reddingsbrigade
De reddingsbrigade zoekt altijd mensen die zich willen inzetten voor de vereniging, naast strandwachten is er veel werk te verzetten in het (klein) onderhoud van gebouwen, reddingsmaterialen, zendapparatuur en niet te vergeten vaar- en voertuigen. Zeker in de wintermaanden wordt hard gewerkt om de middelen te onderhouden en in paraatheid te brengen voor het volgende seizoen.

Tevens wordt iedere maandagavond vanaf 20:45 uur in het zwembad van Stellendam getraind op zwemtechniek en reddend zwemmen.

Meer informatie over de Ouddorpse Reddingsbrigade is terug te vinden op de website van de vereniging www.ouddorpsereddingsbrigade.nl.