Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Reddingsbrigade druk met zoekacties

Zondagochtend 5 juni 2011 werd een zoekdag voor de Ouddorpse Reddingsbrigade (ORB). Omstreeks 12:00 uur werd post Brouwersdam als geopend gemeld bij Kustwachtpost Ouddorp. Tijdens het aanmelden voor dienst vertelde de Kustwachtmedewerker dat een kitesurfer voor het voormalige autostrand van Oostvoorne zijn kite (vlieger) was kwijtgeraakt. In verband met de locatie en de wind werden ook de reddingsbrigades van Rockanje en Renesse geïnformeerd.

De vrijwilligers van de ORB lanceerde direct na de melding een boot om in het gebied voor het autostrand te gaan zoeken. Het zoeken in het gebied tussen de Maasvlakte en Rockanje leverde helaas niets op. Ook de snelle reddingboot Veero ging na het lanceren vanuit de Werkhaven aan de Brouwersdam in de richting waar de kite mogelijk aangetroffen kon worden. Na een kort tochtje voor het Flaauwe Werk werd ook hier niets gevonden.

In de middag omstreeks 15:25 uur werd KNRM station Ouddorp gealarmeerd voor een kite nabij de Brouwersdam. Omdat de kite voldeed aan de opgegeven omschrijving van de melding vanaf Oostvoorne ging de Ouddorpse Reddingsbrigade met één van de waterscooters naar de opgegeven positie en trof de vermiste kite aan. Nadat de bevindingen via kustwachtpost Ouddorp waren doorgegeven aan het Kustwachtcentrum werd de waterscooter teruggevaren naar de werkhaven aan de Brouwersdam om de kite naar de post van de Ouddorpse Reddingsbrigade op de Brouwersdam te brengen. Omdat het rustig was werd de waterscooter ook direct uit het water gehaald. Na enige tijd kwam de eigenaar van de kite naar de post van de Ouddorpse Reddingsbrigade op de Brouwersdam en kon de kite terug gegeven worden.