Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Reddingsbrigade krijgt bruinviskist geschonken

Foto

De Ouddorpse Reddingsbrigade (ORB) is aangesloten bij Reddingbrigade Nederland (KNBRD) en heeft ten doel het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood in de ruimste zin van het woord. Hiernaast bieden ze hulp aan dieren in nood. Met name vangen ze zieke zeehonden en bruinvissen op zodat deze op transport kunnen.

Bruinvissen gaan naar Stichting SOS dolfijn te Harderwijk en de zeehonden gaan naar zeehondencrèche Lenie 't Hart te Pieterburen. Sinds 2011 beschikt de ORB al over een zeehondenmand.

Zodra de ORB een melding krijgt van een levende bruinvis gaan de aanwezige strandwachten ter plaatse. Direct wordt het EHBZ team ingeseind. Om de overlevingskans van bruinvissen te vergroten is er in 2012 een bruinviskist bij gekomen. Deze is geschonken door Bouw- en timmerbedrijf Jaap van Huizen. De RVS buizen waar een speciaal hangmatje voor de bruinvis aan hangt zijn geschonken door JHP-metaal.

De Ouddorpse Reddingsbrigade dankt de sponsoren voor hun gulle gebaar voor het leveren van deze producten.

De ORB heeft binnen de vereniging een viertal enthousiaste EHBZ'ers welk sinds kort de cursus aan de zeehondencrèche te Pieterburen goed hebben afgerond. Binnenkort wordt dit viertal verwacht bij Stichting SOS dolfijn te Harderwijk om ook daar een cursus te volgen.