Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Regels openbaar groen in gemeente Middelharnis

logo gemeente MiddelharnisDe gemeente Middelharnis hecht veel waarde aan het openbare groen in haar gemeente. Groen is belangrijk voor een goede woon- en leefomgeving. In het openbaar groen liggen regelmatig ook kabels en leidingen, die goed beschermd moeten worden. Er zijn echter stukjes groen in eigendom van de gemeente die in aanmerking komen om verkocht te worden.

De gemeente Middelharnis krijgt geregeld verzoeken binnen van bewoners die een stukje openbaar groen in hun directe woonomgeving willen kopen. Om deze verzoeken in goede banen te leiden en consequent te beoordelen zijn beleidsregels vastgesteld. Deze beleidsregels gelden ook voor het illegaal in gebruik hebben/nemen van gemeentegrond.

Onrechtmatig gebruik openbaar groen
Er zijn inwoners in de gemeente Middelharnis die ongevraagd een stuk openbaar groen bij hun tuin hebben getrokken, er een schuurtje op hebben gebouwd of een pad hebben aangelegd. Dit is niet toegestaan en valt onder onrechtmatig en illegaal gebruik van openbaar groen.

Handhaven
De gemeente Middelharnis gaat hier binnenkort op handhaven. Aan de hand van kadasterkaarten en luchtfoto's is geïnventariseerd waar op dit moment illegaal gebruik van openbaar groen plaatsvindt. De bewoners die het betreft ontvangen hierover een brief. Afhankelijk van de locatie krijgen sommige bewoners de mogelijkheid om de grond alsnog van de gemeente te kopen. In andere gevallen moet de grond teruggegeven worden aan de gemeente. In de beleidsregels, die ook te vinden zijn op www.middelharnis.nl, staan de criteria voor deze afweging vermeld.

Belangstelling of meer informatie?
Heeft u interesse om openbaar groen in uw directe woonomgeving te kopen, of heeft u nu wellicht onrechtmatig gemeentegrond in bezit dat u graag wilt kopen? Dan kunt u hiervoor een verzoek indienen bij de gemeente Middelharnis, met daarbij een kaart en de kadastrale aanduiding van het perceel samen met uw naam, adres en woonplaats. Dit kan per e-mail: linda.zwinkels@middelharnis.nl of per post: Gemeente Middelharnis, t.a.v. mevrouw L. Zwinkels, Postbus 1, 3240 AA Middelharnis. Ook als u vragen heeft of meer informatie wenst dan kunt u contact opnemen met mevrouw Zwinkels, zij is telefonisch bereikbaar op: 0187-475507.