Regenboogvlaggen wapperden

Maandag 12 oktober 2015 werd op Goeree-Overflakkee Coming Out-dag gevierd om te laten zien dat ook hier iedereen zichzelf mag zijn en dat, zoals wethouder Gerrit de Jong het benadrukte, "in onze gemeente iedereen gelijk is en ook zo wordt behandeld". Bij het Politiebureau in Middelharnis, waar de Regenboogvlag al sinds vrijdag wapperde, verzamelde zich een aantal mensen van de stichting Gay op Flakkee en enkele belangstellenden. Symbolisch werd de vlag nog een keer gehesen door wijkagent Bert Hulzebosch.

Gay op Flakkee is blij met de openheid die heerst bij de Politie en met 'Roze in Blauw' een intern en extern aanspreekpunt voor lhbt’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders).Daarna werd een bezoek gebracht aan het Edudelta College en de Regionale Scholengemeenschap. Bij beide scholen had een flinke groep leerlingen zich ondanks de kou buiten gewaagd en onder luid applaus hesen respectievelijk directeur Jos Groeneveld en rector Arie Cové de vlag in top.

Bij het gemeentehuis had zich een flinke groep belangstellenden verzameld, onder wie scholieren, enkele gemeenteraadsleden en personeelsleden van de gemeente. Burgemeester Ada Grootenboer en wethouder Gerrit de Jong hesen samen de Regenboogvlag in top, waarmee de gemeente Goeree-Overflakkee zich bij de ruim 80 Nederlandse gemeentes schaarde die hiermee laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn en zich geaccepteerd en sociaal veilig kan voelen.

De laatste vlaggen gingen in top bij het Edudelta College aan de Schoolstraat en bij het Diekhuus, waar de aanwezige gemeenteraadsleden en de mensen van Gay op Flakkee een warme kop koffie werd aangeboden.