Nu op de radio: Weekendmix

Remproeven en noodstops maken in Middelharnis

Jonge autorijders in de gemeenten Dirksland, Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee, die tussen 18 t/m 24 jaar zijn en die tussen de drie maanden en twee jaar hun rijbewijs bezitten, kunnen op zaterdag 10 december 2011 gratis meedoen aan 'The Drive Xperience'. Dit is een praktische en leerzame praktijkdag met remproeven, noodstops maken, discussiëren, ervaringen uitwisselen én elkaar beoordelen.

Voor deze jonge autorijders worden auto's gratis beschikbaar gesteld door Garage Knöps in Sommelsdijk. De dag wordt gehouden in en bij het ISGO-gebouw, Dwarsweg 40, Middelharnis.

Deze gratis praktijkdag voor jonge autorijders wordt georganiseerd en gesubsidieerd door het Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Goeree-Overflakkee en gecoördineerd door het ISGO. Deze praktijkdag is een unieke gelegenheid om zélf in de praktijk te ervaren hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten er wellicht nog zijn te behalen. Om mee te doen is het bezit van een eigen auto niet nodig.

Road Xperience
Op deze dag ervaar je tijdens een praktijkrit door de omgeving hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten er nog zijn te behalen. Je rijdt met twee andere jongeren anderhalf uur door de omgeving en wisselt elkaar af aan het stuur. Je beoordeelt je eigen en elkaars rijstijl. Tevens geef je elkaar verbeterpunten aan. Dit alles onder begeleiding van een coach die óók zijn oordeel geeft.

Track Xperience
Op een mobiele rem/slipbaan maak je noodstops. Zelf achter het stuur voel je hoe het is om op glad wegdek onverwacht een noodstop te maken. Je merkt dan hoe lang je remweg is en je voelt de werking van het ABS-systeem. Wéér een ervaring rijker!

XperienceXchange
Het derde onderdeel is een groepsdiscussie en ervaringsuitwisseling over de werking van alcohol en drugs in relatie tot autorijden en hoe je daarmee kunt omgaan. Samen met andere deelnemers en een verkeer- en alcoholdeskundige ga je een open discussie aan, waarbij je ook ervaringen uitwisselt over je eerste ritten als jonge autorijder.

Laat ook je vrienden aanmelden!
Heb je vrienden, kennissen of collega's tussen de 18 en 25 jaar die óók tussen de 3 maanden en 2 jaar het rijbewijs bezitten? Laat hen dan óók aanmelden en gratis meedoen. De dag begint om 09:00 uur en duurt tot uiterlijk 16:00 uur. De gemeenten bieden je een gratis lunch aan. Na afloop krijg je een certificaat. Er kunnen 40 jonge autorijders meedoen. Snel aanmelden dus!

Aanmelden via de website
Je kunt je aanmelden op www.thedrivexperience.nl of op www.jongeautorijders.nl. Daar vind je ook meer informatie over deze praktijkdagen. Na aanmelding krijg je alle informatie per e-mail toegestuurd. Ook ontvang je een eigen inlogcode om op de site van CitoDrive alvast een test te doen om te zien wat voor soort autorijder je bent. Na de praktijkdag doe je via internet nogmaals een leuke en leerzame toets. Schrijf je daarom nú in en doe zaterdag 10 december mee.