Nu op de radio: Sport Lokaal

Renovatie Kaaiplein Oude-Tonge van start

Foto

Op dinsdag 18 oktober 2011 is het startsein gegeven voor de renovatie van het Kaaiplein in Oude-Tonge. Wethouder Heintjes heette de aanwezigen welkom en blikte in een korte toespraak terug op het proces en de totstandkoming van het ontwerp van het nieuwe Kaaiplein. Vervolgens was het aan mevrouw Roovers, betrokken inwoonster en bewoonster van het Kaaiplein, om met een graafmachine de eerste stenen uit het plein te halen. Hiermee startte zij de renovatiewerkzaamheden, die ongeveer drie maanden in beslag gaan nemen.

Al in 2008 is gestart met de plannen voor de renovatie van het Kaaiplein. Nu is gestart met de uitvoering ervan. Het gemeentebestuur van Oostflakkee wil het plein herinrichten om er een uitnodigend en toeristisch recreatief aantrekkelijk plein van te maken. Het plein moet multifunctioneel worden in het gebruik. Zo moet het niet alleen voor inwoners en toeristen een prettige plaats zijn om verblijven, maar moet het plein ook een plaats bieden voor de wekelijkse markt en voor evenementen.

Het ontwerp voor het ‘nieuwe' plein is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met omwonenden, horecaondernemers, marktkooplui, watersportvereniging en andere belanghebbenden. Zij hebben hun visie op het plein gegeven. Samen met de inbreng van het gemeentebestuur en de financiële haalbaarheid is het definitieve ontwerp ontstaan.

De renovatie van het Kaaiplein maakt onderdeel uit van het project ‘Centrumplan Oude-Tonge'. Onder dit plan vallen onder andere de deelplannen de Voorstraat, afsluiting Zuiddijk, kruispunt Oostdijk/Herendijk en het Verkeerscirculatieplan. Na de renovatie van het Kaaiplein wordt de Voorstraat voorzien van nieuwe bestrating. Vervolgens kan het Verkeerscirculatieplan in werking treden.

Meer informatie
Meer informatie over de herinrichting van het Kaaiplein in Oude-Tonge is te vinden op de gemeentelijke website www.oostflakkee.nl onder het kopje ‘Wonen en Leven' en dan ‘Bouwprojecten'.