Nu op de radio: Country Express

Rode Kruis G-O maakt plannen voor bestuurlijke samenvoeging

Het Rode Kruis Goeree-Overflakkee maakt plannen voor de bestuurlijke samenvoeging van het vrijwillige districtsbestuur en de afdelingsbesturen. Met deze samenvoeging wil zij de organisatie versterken om nog beter in te spelen op de hulpvragen op Goeree-Overflakkee. Voor de uitvoerende vrijwilligers zal de situatie weinig veranderen.

De bestuurlijke samenvoeging zal het Rode Kruis Goeree-Overflakkee een slagvaardige organisatie opleveren met bestuurlijke continuïteit, samenwerking en vernieuwing. Uit de analyse van de huidige situatie en activiteiten, in februari 2011 afgerond, bleek de bereidheid tot een bestuurlijke samenvoeging. De bestuurlijke samenvoeging zal in een plan worden uitgewerkt.

Op 30 maart 2011 heeft het Rode Kruis Goeree-Overflakkee in de Staver in Middelharnis een vrijwilligersbijeenkomst over de bestuurlijke samenvoeging gehouden. Op het programma stonden de presentatie van de analyse en een dialoog over de bijdrage van de plannen voor de bestuurlijke samenvoeging aan een goede hulpverlening. Op de avond wisselden de vrijwilligers aan de hand van stellingen ideeën uit over belangrijke onderwerpen voor de bestuurlijke verandering. Het Rode Kruis Goeree-Overflakkee richt na deze avond een werkgroep op met vrijwilligers die de bestuurlijke samenvoeging met de ideeën zal uitwerken.

Wilt u meewerken aan de bestuurlijke samenvoeging? Meld u dan aan via 0186-623577 of goereeoverflakkee@redcross.nl.