Nu op de radio: Weekendmix

Rolstoeler start sponsorrit voor Kosovo

Foto

Rolstoeler Christaan rolde donderdag 20 mei 2010 door Ouddorp voor zijn sponsorrit van vijfhonderd kilometer voor Kosovo. Hij rolt vanuit het puntje van Zeeland tot de verste uithoek van Groningen: de Noordzeeroute. De rolstoeler doet dit voor betere omstandigheden voor weduwen, wezen en andere hulpbehoevenden in het zuiden van Kosovo en het noorden van Albanië.

De zware rit betekent dus felle zon en harde zeewind voor Christiaan: "Ik wil nog meer mensen helpen dan vorige jaren." Het opgehaalde geld van deze jubileumrit, hij haalde in zijn vorige negen ritten in zijn eentje tienduizenden euro's op, gaat naar verschillende doelen. Vorig jaar koos de plaatselijke hulporganisatie 'De Brug' ervoor om dit te spenderen aan schoolboeken, medicijnen en noodvoedselhulp.

Iedereen kan Christiaan tijdens de rit sponsoren, maar ook een gift storten naar rekeningnummer 561639507 op naam van C. Mensinga in Voorthuizen. Het geld wordt beheerd en besteed door Stichting De Brug (www.debrug.nu).

Ziekte
Rolstoeler Christiaan is geboren met een ziekte in zijn kleine hersenen. "Die regelen alles wat met je spieren te maken hebben. Daardoor zijn vooral mijn heupen verkeerd gaan staan, waardoor mijn knieën naar binnen staan. Deze ziekte heet adca. Ook heeft dit effect op mijn motoriek en mijn spraak."