Nu op de radio: Archipel bij nacht

Samenwerking Oostflakkee met de SVB

Gemeente Oostflakkee heeft een samenwerkingsverband gesloten met de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Houders van een persoonsgebonden budget in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kunnen van de SVB hulp krijgen met de werkgeverstaken die men als houder van een PGB heeft.

Een aantal voorzieningen in de Wmo kunnen op twee manieren door de gemeente worden verstrekt. Men kan kiezen voor een voorziening in natura, in dat geval regelt de gemeente de voorziening. De gemeente zorgt dan bijvoorbeeld voor een rolstoel of hulp in de huishouding. Een andere mogelijkheid is het verstrekken van een geldelijke voorziening, een persoonsgebonden budget (PGB). De aanvrager van de voorziening krijgt dan de mogelijkheid om deze zelf in te kopen.

Wanneer men kiest voor een PGB, dan moeten er zelf een aantal zaken worden geregeld. Dit zijn zaken die de gemeente voor hen zou regelen wanneer er gekozen zou worden voor hulp in natura. In het geval van hulp bij het huishouden kan men met een PGB zelf een zorgverlener kiezen. Daarbij moet dan wel een zorgovereenkomst worden afgesloten. In zo'n zorgovereenkomst staan alle afspraken tussen beide partijen in een contract op papier. De afnemer van de zorg wordt dan in feite een werkgever die opdracht geeft tot het doen van taken.

De gemeente Oostflakkee vindt een goede begeleiding van inwoners met een PGB belangrijk. Daarom hebben zij zich met ingang van 1 januari 2009 aangesloten bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De SVB biedt PGB-houders ondersteuning met werkgeverstaken zoals vastrecht, loondoorbetaling bij ziekte en salarisadministratie.

De gemeente Oostflakkee en de SVB organiseren hierover informatiebijeenkomsten. Inwoners die een PGB hebben, zijn hiervoor persoonlijk uitgenodigd. De bijeenkomsten zjn echter ook toegankelijk voor andere belangstellenden.

De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 7 april 2009 in de raadzaal van het gemeentehuis te Oude-Tonge. Er is hierbij de keuze tussen 's middags 15:00 uur of 's avonds 19:30 uur.

Wanneer u één van de bijeenkomsten wilt bijwonen, dan kunt u zich opgeven bij de gemeente Oostflakkee voor maandag 30 maart 2009. U kunt hiervoor bellen naar 0187 - 647 100 of een e-mail sturen naar info@oostflakkee.nl.