Nu op de radio: Archipel Love Songs

Samenwerkingovereenkomst gemeenten en SVB

Vanaf 1 januari 2009 ontvangen 65-plusser hun bijstandsuitkering via de Sociale Verzekeringsbank. De gemeenten Goedereede, Dirksland en Middelharnis en de Sociale Verzekeringsbank gaan samenwerken. Dit betekent dat de inwoners van de drie gemeenten die 65 jaar of ouder zijn vanaf 1 januari 2009 hun bijstandsuitkering ontvangen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

De 65-plussers ontvangen voortaan hun totale inkomen, AOW plus aanvullende bijstand of volledige bijstandsuitkering, via één instantie. Hierdoor krijgen ze één bedrag op hun rekening gestort en hoeven ze wijzigingen nog maar één keer door te geven. Namelijk aan de Sociale Verzekeringsbank en niet meer aan de gemeente.

Bijzondere bijstand
Alleen de (aanvullende) uitkering voor levensonderhoud wordt overgedragen aan de SVB. Voor bijzondere bijstand en minimaregelingen kunnen 65-plussers zoals altijd bij het zorgloket van de gemeente terecht.

Samenwerkingsovereenkomst
De drie gemeenten en de Sociale Verzekeringsbank tekenen op 13 november 2008 een samen-werkingsovereenkomst. Alle klanten van wie de bijstandsuitkering wordt overgedragen aan de SVB krijgen rond die datum een informerende brief met alle details van de overdracht.

De gemeente Oostflakkee gaat op dit moment nog geen samenwerkingsovereenkomst met de SVB aan. Er zijn in de gemeente Oostflakkee namelijk geen uitkeringsgerechtigden in de leeftijdscategorie 65+, die een beroep willen doen op aanvullende bijstand.