Nu op de radio: Archipel Love Songs

Schakelunit ziekenhuis Dirksland bestaat 10 jaar

Op 10 juni 1998 is de schakelunit -een nauwe samenwerking tussen ziekenhuis Dirksland en verpleeghuis De Samaritaan- ingericht. Deze schakelunit bevindt zich binnen de muren van het ziekenhuis, en is een tijdelijke verblijfplaats voor patiënten die naar een verpleeg- of verzorgingstehuis zijn doorverwezen.

Patiënten die voldoende hersteld zijn om uit het ziekenhuis ontslagen te worden, maar nog nazorg nodig hebben en wachten op een plaats in het verpleeg- of verzorgingshuis, zijn de bewoners van deze schakelunit. De zorg ontvangen zij van de medewerkers van De Samaritaan. Op deze wijze kunnen de nieuwe bewoners alvast kennis maken met de zorgverleners, kennis nemen van hun nieuwe leefomgeving én passende zorgverlening ontvangen.

In de 10 jaar dat deze schakelunit functioneert, hebben vele patiënten reeds van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Zowel de patiënten als de familieleden en de medewerkers beoordelen de schakelunit als uiterst efficiënt en effectief. De medewerkers kunnen de patiënten goed voorbereiden op de nieuwe omstandigheden en de patiënten en hun familieleden weten dat zij binnen de muren van ziekenhuis Dirksland excellente zorg ontvangen. Door de schakelunit gaat de ziekenhuiszorg naadloos over op de verpleegzorg, wat door de patiënt als minder belastend wordt ervaren.