Nu op de radio: Archipel bij nacht

Scheidsrechter Plugge uit Middelharnis geridderd

Foto

De heer H.G.M. Plugge uit Middelharnis werd zaterdag 18 oktober benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Loco-burgemeester Frans Tollenaar van de gemeente Goeree-Overflakkee reikte de Koninklijke Onderscheiding uit in de Topsporthallen van Rotterdam, tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Judo.

De heer Plugge is sinds 1975 zeer actief op sportief gebied. Hij begon met het organiseren van judotoernooien op regionaal niveau en binnen een aantal jaren breidden zijn activiteiten bij diverse judo-organisaties uit op provinciaal en zelfs landelijk niveau. Daarnaast werd hij in 1980 actief als scheidsrechter, en voert deze taak nu al jarenlang op internationaal niveau uit.

Naast de uitvoering van scheidsrechters-activiteiten, is hij de drijvende kracht bij de ontwikkeling van de judoarbitrage. Hij heeft op alle niveaus gearbitreerd, zelfs bij de Olympische Spelen van 2008 in China waarvoor hij als enige Nederlander werd gekozen als toparbiter.

Loco-burgemeester Frans Tollenaar noemde één project in het bijzonder, namelijk de ambassadeursrol die hij vervulde voor de Judo Bond Nederland. Dit was de arbitrage bij NOC*NSF, dat deel uitmaakt van het Actieplan naar een Veiliger Sportklimaat. Hier komt zijn passie voor het arbitragevak vol overgave tot uiting.

Naast zijn reguliere baan, heeft hij op bijzondere wijze een prachtige prestatie neergezet als internationaal judoscheidsrechter, met alles wat daarmee te maken heeft én met de medemens voorop. Zijn kennis, visie en ervaring deelt hij met anderen. Met zijn activiteiten vervult hij dan ook een voorbeeldfunctie voor anderen.