Nu op de radio: Archipel Love Songs

Schoolontbijt op basisschool de Westhoek

Foto

Samen met bakkerij Akershoek heeft basisschool de Westhoek te Ouddorp op woensdag 29 oktober 2008 meegedaan aan het Nationaal Schoolontbijt. Hierbij leren de kinderen de waarde van een goed ontbijt als gezonde start van de dag.

's Morgens vroeg hebben de leerkrachten samen met hulpouders en met de bakkers het eten en drinken klaargezet in de klas. Zo werd er voorzien in een heerlijk gezond ontbijt met broodjes, krentenbollen, eierkoeken en natuurlijk ook met boterhammen. Verder was er ook nog wat groente, fruit en een gekookt eitje. 

Bij binnenkomst in de klas kon het gezonde smullen beginnen. De bakker had zelfs rekening gehouden met kinderen die allergieën voor bepaalde voedingsstoffen hebben. Tijdens het ontbijt kregen de kinderen ook nog een leuke armband uitgereikt van de bakkers van de bakkerij. Hierop stond de tekst 'smeer m'. De kinderen moesten hier hard om lachen, maar begrepen toch dat het ging om het smeren van de boterhammen en de broodjes.

De organisatie van het Nationaal Schoolontbijt heeft ook lesmaterialen aangeleverd en elke klas heeft hieruit verschillende activiteiten gedaan. Naast een gezellige start met een goed gevulde maag, hebben ze deze dag ook geleerd waar het dagelijks eten geteeld of gemaakt wordt. Kortom, het was een heerlijke en leerzame dag.