Nu op de radio: Jouw Weekendstem!

Scootmobielcursus in Oude-Tonge groot succes

Foto

Het gebruik van gehandicaptenvoertuigen is de laatste jaren enorm toegenomen. Een van de redenen hiervan is de sterke behoefte aan blijvende mobiliteit. Om hieraan tegemoet te komen is in mei een scootmobielcursus georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Goeree-Overflakkee (RPVGO). Tijdens deze cursus is de kennis van de deelnemers op het gebied van verkeersregels getest en waar nodig opgefrist.

Er was ook een praktisch gedeelte waar o.a. de ogen, het gehoor en de reactie werd getest. Onder begeleiding is er een gezamenlijke rit gemaakt door de omgeving, in het eigen voertuig. Daarnaast waren er behendigheidsoefeningen met de scootmobiel over een uitgezet parcours, zodat de deelnemers vertrouwd konden raken met de technische mogelijkheden van het vervoermiddel.

Wethouder Heintjes van de gemeente Oostflakkee reikte de certificaten uit. In zijn toespraak gaf hij aan deze cursus zeer zinvol te vinden. "Het is niet alleen veilig voor jezelf maar ook voor je medeweggebruiker. Geniet van uw scootmobiel, blijf rijden zolang als het mogelijk is", aldus wethouder Heintjes.

De reacties van de deelnemers op deze cursus waren erg positief. Het rijden op het parcours en de rit door de omgeving onder begeleiding werd als zeer nuttig ervaren. Aan het eind van de dag werden alle deelnemers (sommigen met een zeer respectabele leeftijd) bedankt dat zij de moed hadden opgebracht om mee te doen aan de cursus. Proficiat!

Lees meer over deze en andere projecten van de RPVGO op www.isgo.nl.