Nu op de radio: Archipel in de ochtend

SGP jongeren Goedereede starten Jubileumjaar

Foto

De jongerenafdeling van de SGP in Goedereede bestaat dit jaar 25 jaar. Het gehele jaar zal dan ook in het teken staan van dit jubileum. Om de herkenbaarheid te vergroten ontwikkelden de jongeren een speciaal jubileumlogo. De SGP-jongeren afdeling werd op 1 april 1986 in Goedereede opgericht.

De SGP jongeren zijn begonnen als Studievereniging onder de verenigingsnaam: 'Husaï'. Om de bekendheid te vergroten is enige jaren geleden besloten om naar buiten te treden onder de naam: SGPJ Goedereede. De SGP jongeren zijn bijzonder actief in de gemeente en organiseren diverse bijeenkomsten waar veelal een spreker uit de politiek wordt uitgenodigd. Daarnaast organiseren ze ook al enige jaren een schooldebat in het gemeentehuis voor de plaatselijke scholen. Verder zijn ze nauw betrokken bij de gemeentepolitiek, schrijven bijdragen voor het verenigingsblad en dragen bij aan de invulling van het huis-aan-huis blad: SGP Nieuws.

Na de algemene ledenvergadering werd op vrijdag 7 januari een Nieuwjaarsreceptie gehouden. Tijdens deze receptie werd de aftrap gegeven voor het Jubileumjaar door het houden van een telefoonquiz. 10 vragen die in het teken stonden van de afgelopen 25 jaar moesten door de aanwezigen goed beantwoord worden. Zo werd gevraagd naar het oudste en jongste lid. Maar ook vragen over de diverse excursies die in het verleden zijn geweest naar bijvoorbeeld het Europees Parlement en de Tweede Kamer. Uiteindelijke wist Janet Grinwis als eerste het goede telefoonnummer. Zij kreeg uit handen van de kersverse voorzitter, Wilko Tanis een kadocheque overhandigd.

Als de vereniging precies 25 jaar bestaat: 1 april 2011, zal Menno de Bruyne, fractievoorlichter van de SGP in de Tweede Kamer komen spreken over: '25 jaar Haagse Propjes'. Diverse andere activiteiten zijn in voorbereiding. Kijk daarom regelmatig op de website van de Goereese jongeren: www.sgp-goedereede.nl/jongeren of volg ze op twitter: @sgpjgo.