Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Sinterklaas krijgt meterslange fair trade verlanglijst

Aan het eind van de officiële intocht op zaterdagmiddag 12 november 2011 kreeg Sinterklaas de Fairtrade Verlanglijst van Nederland. Hij ontving de 100 meter lange lijst uit handen van drie basisschoolleerlingen uit Dordrecht. Op de verlanglijst staan de fairtrade cadeauwensen van Nederland.

Via de website www.FairtradeVerlanglijstje.nl lieten Nederlanders weten zij dit jaar verwend willen worden met fairtrade chocolade en boeddhabeelden. Het Fairtrade Verlanglijstje is een initiatief van de Fairtrade Gemeente campagne. De actie moet bewerkstelligen dat tijdens de feestdagen meer mensen in Nederland verrast worden met fairtrade cadeaus.

Laat u inspireren in Wereldwinkel Goeree-Overflakkee en kies bijvoorbeeld de zilveren ketting uit Mexico met steentjes van 'regen onyx' of een van de vele andere sieraden uit allerlei landen. De Wereldwinkel heeft een uitgebreide collectie sieraden in alle prijsklassen. Veelal handgemaakt in kleine oplagen en gebruik makend van lokale grondstoffen en traditionele productieprocessen. Dat maakt elk sieraad in de Wereldwinkel uniek en waardevol, ongeacht de prijs.

Fairtrade
De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 12.500 vrijwilligers in 375 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koopt u een cadeau in één van deze winkels, dan draagt u daaraan bij.


De Wereldwinkel aan het Zandpad 134 is geopend op maandag van 10:00 tot 12:00 uur, dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en vrijdagavond van 17:00 tot 21:00 uur.