Nu op de radio: Archipel bij nacht

Sinterklaas test veiligheid ziekenhuis Dirksland

Op maandag 5 december 2011 om 12:00 uur kregen zes ziekenhuizen in het Rijnmondgebied, waaronder Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, een bijzondere mystery guest op bezoek.

In het kader van de maandelijkse sirene acties voor medewerkers rondom patiëntveiligheid bezochten de bestuurders van deze ziekenhuizen één van de andere ziekenhuizen in Sinterklaaspak. De veiligheidspiet van dat ziekenhuis ontving Sinterklaas en gezamenlijk liepen zij een veiligheidsronde door het ziekenhuis waarbij zij verschillende afdelingen aandeden.

Daarbij leidde de opmerkzaamheid van Sinterklaas ongetwijfeld tot prikkelende vragen aan de medewerkers, bijvoorbeeld over het dragen van sieraden tijdens het werk en de legitimatiebadge.

Net als bij alle sireneacties zijn de medewerkers van de ziekenhuizen niet van tevoren geïnformeerd over deze actie. Deze actie is geïnspireerd door een soortgelijke actie van de unit infectiepreventie van het Erasmus MC in het Havenziekenhuis vorig jaar.

De bijzondere identiteit van Sinterklaas werd na afloop van de sireneactie bekend gemaakt. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis werd bezocht door de directeur van het Havenziekenhuis in Rotterdam. Koos Moerland, directeur van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, bezocht deze ochtend het Oogziekenhuis in Rotterdam.