Nu op de radio: Archipel Actueel

Skoolzone geopend

Skoolzone is een gezellige ruimte in de bibliotheek, waar kinderen van 8 tot 12 jaar rustig kunnen werken aan hun spreekbeurt en/of werkstuk. Het maken van werkstukken of het voorbereiden van spreekbeurten is voor veel kinderen een lastige klus, waar ze best wat hulp bij kunnen gebruiken.

De aanwezige bibliotheekmedewerkers en/of Pabostudenten in Skoolzone begeleiden de kinderen gericht, helpen mee met het zoeken naar een goed onderwerp en helpen de juiste informatie te selecteren op internet of uit een boek. Ook voor overige vragen over hun werkstuk of spreekbeurt kunnen zij bij hen terecht.

In Skoolzone is alles aanwezig om het werkstuk of de spreekbeurt zo goed en mooi mogelijk te maken. Er zijn computers, scanapparatuur, boeken en tijdschriften. Kortom: de ideale werkomgeving voor kinderen die een werkstuk moeten maken of een spreekbeurt moeten voorbereiden en niet goed weten hoe ze moeten beginnen of hoe ze hiermee verder moeten gaan.

Skoolzone Middelharnis en Oude-Tonge: vanaf november 2008 iedere woensdagmiddag, behalve in de schoolvakanties, van 13:00 -17:00 uur. Skoolzone Ouddorp: vanaf november 2008 iedere dinsdag- en donderdagmiddag, behalve in de schoolvakanties, van 15:00 - 17:00 uur. Kijk ook op www.skoolzone.nl.