Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Snelheidslimiet Tilsedijk en Oudelandsedijk naar 60 km/uur

logo-hdOp Tilsedijk en Oudelandsedijk rijdt veel verkeer tussen Den bommel en Stad aan 't Haringvliet. Waterschap Hollandse Delta gaat dit traject tussen de N59 en de Rondweg Middelharnis Duurzaam Veilig in te richten. Het betekent onder andere dat de maximumsnelheid van 80 kilomter per uur verandert in 60 kilometer per uur. Ook legt het waterschap wegversmallingen aan en plateaus op de kruispunten.

Voor de fietsers komen er rode suggestiestroken op het gedeelte tussen de Schaapsweg (N59) en de aansluiting Zandweg. Hollandse Delta wil voldoen aan de landelijke normen voor verkeersveiligheid. Dit staat in het Wegenbeleidsplan dat de Verenigde Vergadering in 2008 heeft vastgesteld. Het waterschap wil het aantal verkeersslachtoffers op waterschapswegen verminderen. Het Duurzaam Veilig inrichten van de wegen is een belangrijk middel.

Maandag 7 februari 2011 is er een informatieavond in 't Trefpunt aan de Oranjelaan 14 in Stad aan 't Haringvliet. Aanvang 19:30 uur. Het waterschap geeft dan een toelichting op de plannen en de aanwezigen kunnen vragen stellen.