Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Sponsorloop voor nieuw kinderbedje ziekenhuis Dirksland

Foto

De sponsorloop Kids voor Kids op zaterdag 26 juli 2008 heeft 3000 euro opgebracht. Ruim 35 kinderen liepen op het grote grasveld tegenover Recreatiepark De Klepperstee hun rondjes van elk 500 meter. Zij konden zich laten sponsoren en daarmee bijdrage leveren aan de actie voor de 'Stichting Vrienden van ziekenhuis Dirksland'.

Deze stichting heeft als doel om extra financiële voorzieningen op te bouwen voor de aanschaf van materialen die niet via het reguliere budget worden gefinancierd. Daarnaast waren er ook financiële bijdrages van de Ouddorpse Menvereniging ‘Vier in Een' en Recreatiepark De Klepperstee.

Kinderbedjes
De warming-up werd gehouden door Coby van den Berg. Zij zorgde dat de spieren via allerlei oefeningen werden opgewarmd. Met muziek van Happy-Music deden de kinderen en hun ouders fanatiek mee. Als vertegenwoordigers van de Stichting Vrienden van het Ziekenhuis in Dirksland waren de heer Helmsing en mevrouw Buijs aanwezig. De heer Helmsing gaf voorafgaand aan de sponsorloop nog uitleg over het goede doel. ‘Wij hebben in het ziekenhuis in Dirksland kinderbedjes die stammen van net na de Watersnoodramp. Die zijn na 55 jaar dringend aan vervanging toe. Het is absoluut niet van de ze tijd. Dus wij zijn heel blij dat deze acties worden georganiseerd om ons te ondersteunen', legde de voorzitter uit.

De vrienden Denzel, Ruben, Mitchell en Loyd kwamen op de fiets naar het veld toe om te kijken wat er gebeurde. ‘We zoeken nog een sponsor. Wilt u ons niet sponsoren ?', vroegen zij aan een toeschouwer toen zij de het doel van de actie zagen. Toen die zijn portemonnee had getrokken konden ook zij inschrijven. Mevrouw Buijs loste het startschot. Jong en oud namen deel aan deze loop.  Maar de meeste aandacht ging toch uit naar de jongere deelnemers. Een pracht gezicht was het hoe de allerjongsten Sietse en Marijn van start gingen. Sietse kwam na 1 ronde over de finish en zag een tweede ronde niet zitten. Marijn daarentegen liep, getooid met een cap, ronde na ronde ondertussen aangemoedigd door het publiek en bleef tot de laatste ronde op de baan.

Drinken
Amber Houten nam tijdens de loop regelmatig even de moeite om wat te drinken en was verbaast dat zij uiteindelijk werd afgevlagd. ‘Het ging erg makkelijk hoor', vertelde ze naar afloop. Dat gold ook voor Jemaine Poels die ronde na ronde lachend de start finish passeerde en er duidelijke veel plezier in had. Ook Rachel Houten maakte samen met haar moeder de rondjes vol.

Noah en Timo Noordzee liepen samen met hun vader. Althans de vader moest er flink de pas in zetten om zijn zoontjes bij te houden. Na een uur finishten de laatste deelnemers. Denzel en Loyd hadden er zoveel plezier in dat ze eigenlijk verder wilde dan de 8 rondjes die ze inmiddels hadden volbracht.

Coby van den Berg kon na afloop aan mevrouw Buijs en de heer Helmsing een cheque overhandigen van 3000 euro. Na het nemen van de groepsfoto kregen alle deelnemers als beloning nog een oorkonde en een ijsje.

Tekst: Fred Götzenberger